Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Savcı, Bill Cosby’nin cinsel saldırıda bulunduğu kadını susturmak için 3,4 milyon dolar ödediğini açıkladı

Guardian’da yayınlanan habere göre, Montgomery Bölge Savcısı Kevin Steele;  Bill Cosby’in daha önce cinsel saldırıda bulunduğu kadını susturmak için 3.4 milyon dolar ödediğini ifşa etti. 80 yaşına giren Bill Cosby’nin en az 35 kadına, uyuşturucu ilaç verdikten sonra cinsel saldırıda bulunduğu iddia ediliyor. Pazartesi günü başlayan davada, Bill Cosby’nin 2006 yılında uyuşturucu ilaç verip bilinci kapalı halde cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Andrea Constand’a, sessiz kalması ve yaşanan olayla ilgili dava açmaması için 3,4 milyon dolar ödediği iddia ediliyor.

Pazartesi günü yeniden yargılanmaya başlayan Bill Cosby’e karşı geniş çapta #metoo kampanyası sürdürülüyor. Pensilvanya’da görülen dava öncesinde, kadınların mahkeme önünde yaptıkları eylemler dikkat çekti. Bir dönem “Cosby Ailesi” dizisinde de rol alan oyuncu Nicholle Rochelle, mahkeme binası önünde üstsüz şekilde protesto etmesi sonucu tutuklandı. Rochelle’nin üzerinde, Bill Cosby tarafından cinsel saldırıya uğramış kadınların isimleri yazıyordu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.