Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye’deki Rus paralı askerlerle ilgili haber yapan Rus gazetecinin şaibeli ölümü

Suriye’de savaştığı ileri sürülen Rus paralı askerlerle ilgili haberleriyle gündemde olan Rus gazeteci Maksim Borodin hayatını kaybetti. 32 yaşındaki Yekaterinburglu gazetecinin, 12 Nisan’da bir apartmanın 5. katında bulunan dairesinin penceresinden düştüğü ve bugün tedavi gördüğü hastanede öldüğü bildirildi. Borodin’in ölümü resmi kayıtlara intihar olarak geçirilirken, gazetecinin çalıştığı Novy Den adlı internet sitesinin yayın yönetmeni Polina Rumyantseva, meslektaşının intihar ettiğine inanmadığını söylüyor

Geçmişte yolsuzluk ve suç şebekelerine dair yazıları nedeniyle tehditler aldığı belirtilen Borodin, son olarak Şubat ayında Suriye Deyrizor yakınlarındaki Amerikan hava saldırısında öldüğü ileri sürülen Rus paralı askerlerle ilgili bir haber yazmıştı.

Borodin’in geçen ay yayınlanan söz konusu haber için, ölen Ruslardan bazılarının ailelerinin yaşadığı Asbest’e gittiği ve konuyu derinlemesine araştırdığı belirtiliyor.

İddialara göre sözkonusu paralı askerler, Rusya lideri Vladimir Putin’e yakınlığı ile bilinen Yevgeni Prigozhin’in kontolündeki Wagner adlı özel güvenlik şirketi için çalışıyordu. Prigozhin Rusya’nın 2016’daki Amerikan seçimlerine müdahalesiyle ilgili soruşturmayı yürüten özel savcı Robert Mueller’in iddianamesinde, sonuca Trump lehine müdahale etmek üzere sosyal medyada yürütülen “enformasyon savaşı”na, sahip olduğu “troll fabrikası” ile komuta etmekle suçlanıyor.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.