Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Facebook’tan sonra Google ve Twitter da Kongre’de savunmaya çağrılacak

Facebook’un 87 milyon kişisel hesap bilgisini izinsiz bir şekile sızdırdığı skandalı ortaya çıktıktan sonra, şirketin CEO’su Mark Zuckerberg ABD kongresi tarafından savunmaya çağrılmıştı. Zuckerberg’in savunması medyada geniş yankı uyandırdı.

Facebook soruşturması devam ederken, iki büyük internet şirketi, Google ve Twitter da ayrı ayrı soruşturmaya tabii tutulacak. 25 Nisan tarihine kadar Kongre’de savunma vermesi beklenen şirketlerin, güvenlik yönetmelikleri üzerinde düzenleme yaptıkları haberlere yansımıştı. Özellikle Google ve Google’a bağlı birçok site ve uygulamanın, Facebook ve Twitter’dan daha fazla kişisel veriye ulaşabildiği biliniyor. Google ve Twitter konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadılar. Bununla beraber, reddit gibi internet sitelerinin de soruşturma kapsamına alınması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.