Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bahçeli’nin erken seçim açıklamasına AKP, CHP, HDP ve İYİ Parti’den cevap

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli erken seçim çağrısı yaparak seçimin 26 Ağustos 2018’de yapılması gerektiğini söyledi. Bahçeli’nin açıklamasına AKP, CHP, HDP ve İYİ Parti’den yanıt gelirken Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli’nin yarın görüşeceği öğrenildi.

Bahçeli yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanlığı Sistemi henüz tam devreye girmedi. Türkiye’nin 3 Kasım 2019’a kadar dayanması kolay değildir. 3 Kasım 2019’a kadar ulaşmak her dakika zorlaşmaktadır. Bu şartlar altında Türkiye’nin seçim için 3 Kasım 2019’u beklemesi mümkün değil. Malazgirt Zaferi’nin yıldönümünde, 26 Ağustos’ta seçime gidilmelidir” dedi.

Bu açıklamaya ilk olarak Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ yanıt verdi ve ”Bahçeli’nin çağrısı yetkili organlarda değerlendirilir” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim sorusuna “Ana aktörü bir bekleyin. O sözcüydü” diye yanıt verirken CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan “Hodri meydan. Türkiye’nin esaslı ve ciddi bir sorunları var. Bu sorunların tek bir sebebi var tek adam rejimi. Tek adam rejimini göndermenin yolu sandıktır. Erken seçime hazır olduğumuzu söylemiştik, erken seçime hazırız. Seçim 26 Ağustos’ta da olabilir, bir hafta öncesi ya da sonrası da mümkün; seçim tarihi tartışılabilir” şeklinde açıklama yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı, erken seçim açıklamasını “Devlet Bahçeli, Erdoğan’dan habersiz böyle bir kararı açıklayamaz. Eğer böyle bir karar aldıysanız, biz de HDP olarak ‘Hodri meydan’ diyoruz. Ve herkese çağrı yapıyorum. Bu ülkede AKP’yi devirmenin zamanı gelmiştir” şeklinde değerlendirirken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise “Erken seçim, zamanında seçim, şu seçim, bu seçim bizim açımızdan telaşlanacak ve problem olacak herhangi bir durum yoktur” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.