Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erken seçim 24 Haziran 2018’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin 24 Haziran’da yapılması için MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüş birliğine vardıklarını açıkladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısının ardından bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 13.30’da başlayan görüşme, saat 14.00’da sonra erdi. Görüşme sonrası iki lider ortak açıklama yapmazken, iki tarafta kurmaylarıyla görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP MKYK üyeleriyle yaptığı görüşmenin ardından Beştepe’de yaptığı açıklama ile erken seçimi duyurdu. Seçimlerin tarihi olarak da 24 Haziran 2018’i işaret eden Erdoğan, YSK’nın bir an önce çalışmalara başlayacağını söyledi.

Erdoğan açıklamalarında şunlara değindi, “Gerek Suriye’de yürüttüğümüz sınır ötesi operasyonlar, gerek bölgemizdeki tarihi önemdeki gelişmeler Türkiye’nin bir an önce belirsizlikleri aşmasını zorunlu hale getirmiştir. Sayın Bahçeli’nin önerisini yetkili kurullarımızda enine boyuna müzakere ettik. Bu erken seçim teklifine olumlu yaklaşma yolunda karar aldık. Türkiye’nin gündemindeki iç ve dış gündemin yoğunluğu, erken seçim kararının açıklanmasıyla ortaya çıkacak belirsizliğin bir an önce ortadan kaldırılmasını zorunlu kılıyor. Seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmasına karar verdik. AK Parti ve MHP meclis grupları olarak konuyla ilgili yasal süreçleri hemen başlatıyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.