Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güney Kore ve Kuzey Kore arasında barış sağlanması için hazırlıklar hız kazandı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un’un katılacağı toplantı için hazırlıklar sürüyor. Tarihi zirvenin Moğolistan’ın başkenti Ulan Batur’da gerçekleşmesi olasılıklar arasında.

kore - iç foto (1)

Kore yarımadasında 68 yıldır süren anlaşmazlığın çözümü yolunda tarihi süreç hız kazandı.  Geçtiğimiz hafta ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Mike Pompeo’nun Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’a giderek Kim Jong Un’la görüştüğü iddiası, Beyaz Saray tarafından onaylandı.  Trump, müzakerelerin verimsiz ilerlemesi durumunda ise zirveden çekileceğini açıkladı.

 Yeri henüz kesinlik kazanmayan tarihi zirvenin Moğolistan’ın başkenti Ulan Batur’da gerçekleşmesi olasılıklar arasında. New York Times’ın haberine göre, Kuzey Kore lideri Kim’in eskiyen uçağının alabileceği mesafenin Ulan Batur’la sınırlı olduğu düşünülüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.