Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Partiler erken seçim hazırlıklarına başladı

24 Haziran olarak açıklanan erken seçim, 20 Nisan’da TBMM Genel Kurulu’nda ele alınacak. Açıklama AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’dan geldi. Turan, uyum yasaları için yeterli sürenin bulunduğunu da sözlerine ekledi.

HDP seçim çalışmalarına başladı

Demokrathaber.org’un haberine göre, Seçim çalışmalarına hızlı başlayan HDP, Mersin’de hal esnafıyla buluştu. Eş Genel Başkan Sezai Temelli, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve Ağrı milletvekili Dirayet Taşdemir’in içinde bulunduğu heyet hal kompleksinde esnafın sorunlarını dinledi.  2 (3)

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise seçim çalışmalarına İzmir’de başlıyor. 17.30’da İzmir Fuar Alanı’nda vatandaşlarla buluşacak olan Buldan, baskın seçimi 7 Haziran ruhuyla karşıladıklarını belirtti.

Hüda-Par Saadet Partisi ile görüşecek 

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, gelecek hafta Ankara’daki genel merkezlerinde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşeceklerini söyledi.

3 (3)
Hüda-Par Diyarbakır İl başkanı Metin Kaya, ittifak için herkes ile görüşebileceklerini söylemişti. Siyasette düşmanlığa yer olmayacağını belirten Kaya, ‘‘Biz ittifak yapmak için kimsenin kapısına gitmeyiz. Ama ilkelerimiz çerçevesinde ülkemiz ve bölgemizin huzur ile refahı için herkesle görüşürüz. HDP ile de görüşürüz. Yeter ki görüşeceğimiz kişi ve kesimlerin İslam ve Müslümanlığa karşı bir tavrı ve duruşu olmasın’’ demişti.

Kılıçdaroğlu: ’’Söz veriyorum Haziran’da bu ülkeye huzur gelecek’’

Amcası Mehmet Karabulut’un cenaze törenine katılan Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçimle ilgili açıklamalarda bulundu.

4 (1)

Kılıçdaroğlu, ‘‘Hepimiz haziran için mücadele edeceğiz. Haziranda söz veriyorum bu ülkeye huzur gelecek. Demokrasiyi getireceğiz. Bu ülkenin gerilimden acılar çektiğini biliyoruz. Bizim partimizin bir özelliği vardır adayı ben değil parti meclisimiz, yetkili organlarımız belirlerler. Dolayısıyla biz önümüzdeki günlerde parti meclisini toplayacağız ve adayımızı belirlemiş olacağız’’ dedi.

Kılıçdaroğlu, ‘‘ittifak yapacak mısınız?’’ sorusuna, ‘‘diğer parti liderleriyle görüşüp o çerçevede bir karar alacağız’’ cevabını verdi.

CHP’li Tezcan:’’CHP içinde en büyük aday Kılıçdaroğlu’dur’’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan NTV’de katıldığı programda, erken seçimle ilgili açıklamalarda bulundu.

Adaylıkla ilgili soruya cevap veren Tezcan, ‘‘seçeneklerimiz çok geniş, aday konusunda sıkışmadık’’ dedi. Farklı kesimlerin de gönlünü hoş tutacak bir cumhurbaşkanı seçmek istediklerini belirten Tezcan, ‘‘CHP içinde en büyük aday Kılıçdaroğlu’dur’’ dedi.

Tezcan, ittifaklara kapalı olmadıklarını da sözlerine ekledi.

YSK Başkanı Güven: ’’İYİ Parti seçimlere girebiliyor mu, giremez mi bunu ben de bilmiyorum’’

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven erken seçimle ilgili, ‘‘seçim için her türlü hazırlığımız tamam’’ dedi.

İki gün içinde seçim takvimini açıklayacaklarını belirten Güven, İYİ Parti’nin seçime katılıp katılamayacağıyla ilgili soruya, ‘‘İYİ Parti seçimlere girebiliyor mu, giremez mi bunu ben de bilmiyorum. Hangi partilerin seçime katılacağı Siyasi Partiler Kanunu’nun 36. maddesinde bellidir. Bu şartları hangi partilerin yerine getirdiği konusunda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan kayıtları isteyeceğiz’’ cevabını verdi.

Akşener: ’’İYİ Parti bütün hukuki şartlarını tamamlamıştır’’ 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran’da erken seçim yapılacağını açıklamasının ardından, İYİ Parti’nin seçimlere katılıp katılamayacağı yönünde tartışmalar başladı.

Muğla’da, Demokrat Parti’den İYİ Parti’ye geçen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

5 (1)

Akşener, ‘‘İYİ Parti, bütün hukuki şartlarını tamamlamıştır. 10 Haziran itibarıyla 6 ayını doldurarak, seçime girmeye hak kazanmış bir siyasi partidir’’ dedi.

Erken seçime gidilmesinin sebebi olarak, ‘‘çekmecedeki anketler o kadar kötü ki apar topar seçime gidiyorlar’’ diyen Akşener, sandıklara sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, ‘‘Bu milletin mensuplarının kurduğu, kurdurduğu yapıdır. Herkesi kucaklayan partidir. Onun için bizi durdurmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Buradan abidik gubidiklere alışmışlara sesleniyorum ayağınızı denk alın. İYİ Parti’nin seçimlere girmek için hiçbir şartı eksik değildi. Eğer engel olmaya kalkarsanız bende Meral Akşener’sem o gök kubbeyi başınıza yıkarım’’ dedi.

AKP Sözcüsü Ünal: ‘‘Kendi eksiklerini bize fatura etmeye çalışmasınlar’’

AKP Sözcüsü Mahir Ünal düzenlediği basın toplantısında, AKP olarak seçimlere hazır olduklarını söyledi. Ünal, İYİ Parti ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘‘seçime girmek için yasalarla belirlenmiş koşulları taşıyan partilerin 24 Haziran’da seçmende sandıkta seçmenin karşısına çıkmasından yanayız. Kendi eksikliklerini bize fatura etmeye kalkışmasınlar’’ dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.