Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dizel skandalı Porsche’yi de vurdu: Bir yönetici gözaltında

Almanya’nın otomobil devlerinden Prosche’nin bir yöneticisinin, “dizel skandalı” kapsamında “delil karartma ve kaçma şüphesi” nedeniyle gözaltına alındığı açıklandı. Alman basınında yer alan haberlere göre; Porsche CEO’su Oliver Blume’nin bugün şirket çalışanlarına gönderdiği mesajda, şirketin bir yöneticisinin, dizel skandalı olarak bilinen ve dizel motorlu araçların gaz emisyonlarda manipülasyon yapıldığı suçlamasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığı duuyuruldu. Blume’nin açıklamasında gözaltına alınan yöneticinin kimliği açıklanmazken, Alman basını söz konusu kişinin Jörg Kerner olduğunu iddia etti.

Stuttgart Savcılığı; geçtiğimiz çarşamba günü Volkswagen grubu şirketlerinden olan Porsche ve Audi’nin üst düzey yöneticilerine yönelik dizel manipülasyonu soruşturması başlatıldığını ve şirket binalarında arama yapıldığını duyurmuştu. Jörg Kerner’in dışında, biri eski çalışan olmak üzere iki kişinin daha suçlamaların muhatabı olduğu da basında yer alan iddialar arasında.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.