Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

IMF bundan böyle yapacağı yardımlarda yolsuzlukla mücadeleyi şart koşacak

Uluslararası Para Fonu (IMF) yolsuzlukla mücadele edebilmek için yeni bir adım attı. Bu kapsamda tüm üyelere yolsuzlukla mücadele kriteri getirildi. Onaylanan düzenlemeye göre yolsuzlukla ilgili sorunların giderilmesi, IMF’in borç verme kriterlerinden biri oldu.

IMF’den yapılan açıklamada, yönetim kurulunda yolsuzlukla mücadelede daha etkin rol oynamasını öngören düzenlemenin kabul edildiği belirtildi. Söz konusu düzenlemenin 1 Temmuz 2018’de yürürlüğe gireceği ifade edildi.

İnceleme sonuçları ve politika önerilerinin, üyelere yönelik olarak düzenlenen ve yıllık IMF değerlendirmesi niteliğini taşıyan 4. Madde Konsültasyon Raporu’nda yer alacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Borçlanma açısından, yönetim kırılganlıklarının Fon tarafından desteklenen programların uygulanmasını olumsuz etkileyip etkilemediğine bakılacak. Esas itibarıyla, bu kırılganlıklar eğer programdaki hedeflere erişilmesi açısından kritik öneme sahipse giderilmelerine yönelik tedbirler Fon’un program şartlarından biri olacak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.