Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mehmet Bekaroğlu: “Abdullah Gül konuşulan isimler arasında”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmelerinin ardından Abdullah Gül’ün adaylığı ile ilgili soruya, ”Sizin o sorulara cevap inşallah bu hafta sonuna doğru ortaya çıkar” yanıtını verdi. Karamollaoğlu, çalışmaların bu hafta içi neticeye varacağını söyledi.

CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen ve iki parti heyetlerinin de bulunduğu toplantının sonunda kameraların karşısına geçen parti liderleri, görüşmeyi ‘olumlu’ olarak nitelendirdi.

1

Saadet Partisi ile yapılan görüşmede CHP heyetinde yer alan İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Medyascope Tv’de katıldığı yayında İrfan Bozan’ın sorularını yanıtladı.

İyi Parti, Saadet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi arasında yapılan görüşmelerin, hem Cumhurbaşkanlığı hem de Milletvekili seçimleri için ‘işbirliği’ temasları olduğunu söyleyen Bekaroğlu, milletvekili seçimleri için AKP-MHP ittifakının dışında olan her partiyi dahil edecekleri bir teklifleri olduğunu, bu sayede partiler için baraj sorununun ortadan kalkacağını söyledi.

Burada yapılacak işbirliğinin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de altyapı oluşturacağını söyleyen Bekaroğlu, Abdullah Gül ile ilgili soruya, ‘konuşulan isimler arasında’ yanıtını verdi.

HDP’li Önder: ’’Öznesi olmadığımız bir denklemin içinde olabilecek bir siyasi hareket değiliz’’

 Mezopotamya Haber Ajansı’ndan Kenan Kırkaya, seçimlerle ilgili Sırrı Süreyya Önder ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

2

İktidarın alelacele seçime gitmesini ‘panik atak’ belirtisi olarak değerlendiren Önder, ‘‘elde edeceğimiz büyük bir başarı ile gerçeğimizi dosta düşmana yeniden göstereceğiz’’ dedi.

HDP’nin ittifak çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Önder, ‘‘Biz hiç bir zaman selde kütük misali, öznesi olmadığımız bir denklemin içinde olabilecek bir siyasi hareket değiliz. Bizim bir tarihimiz var ve hiç kimsede olmayan mutlak başarılarımız var’’ dedi.

Adalet Partisi, Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi’nin adayı Prof. Vecdet Öz

 dalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kıvanç Özel, ‘‘Biz, Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi ile güç birliği anlaşması imzaladık. 100 bin imzayla Cumhurbaşkanı adayımızı Adalet Partisi Genel Başkanı Prof. Vecdet Öz olacak’’ dedi.

3

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.