Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan’dan açıklama: “Türkiye’nin Ege’deki tahrik edici tavrını değiştirmesini bekliyoruz”

Yunanistan Başbakanlık Ofisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan’la ilgili söylediklerine ilişkin bir açıklama yaptı.

Alexis-Çipras

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın ofisinden yapılan açıklamada “Türkiye Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarından, Ege’de barıştan yana çıkması ve güvenlik dahil iki ülke arasında önemli alanlarda diyaloğu desteklemesine ilişkin sözleri olumlu olarak karşılıyoruz. Bu sözlerin uygulamaya da yansımasını ve Türkiye’nin Ege’deki tahrik edici tavrını değiştirmesini bekliyoruz” denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NTV’de katıldığı bir programda Yunanistan’la ilişkiler hakkında konuşmuş, “Bizden Yunan askerleriyle ilgili, verilmesini istediler. Bizde kendilerine dedik ki, ‘talep ediyorsanız önce bizim devletimize darbe yapan FETÖ’cüler var. Onlar da asker, onların bize verilmesi lazım. Onlar bize verilirse biz de bunları şu anda masaya yatırırız’ dedik” demişti.

5ad852c761361f0dacfca092

Bu sözlere karşılık, Yunanistan Başbakanlık Ofisi “Yunan askerleri konusunun başka konularla birleştirilmesi, kabul edilemez ve reddedilmektedir. Yunanistan ve AB’nin tavrı, iki Yunan askerinin kabul edilemez değiş tokuşlar ve şartlar olmaksızın derhal geri dönmeleridir” açıklaması yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.