Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP lideri Kılıçdaroğlu: “Geniş bir ittifakı sağlamalıyız. Her türlü özveriye hazırız”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin meclis grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu:”Dönem a partisi, b partisi dönemi değil, birlikte hareket ederek devleti kurtarmanın zamanıdır” dedi.

Kılıçdaroğlu: “Dün 23 Nisan’dı. TBMM’nin açıldığı tarihti. Ben TBMM’nin açılış konuşmasını yaparken iktidar kanadından çok rahatsız oldular. Neden rahatsız oldular biliyorum. Ben Meclis’e Gazi Meclis diyorum onlar aksak meclis diyorlar.Ben Meclis’i savunuyorum onlar tek adam rejimini savunuyorlar ondan çok rahatsızlar. 15  Temmuz darbesine karşı mücadele eden 107 milletvekiline şükranlarımı sundum. 15 Temmuz darbe girişimine nasıl karşı olduysak 20 Temmuz darbesine de öyle karşı çıkacağız.”

“Haziran ayı bir bayram ayı olacaktır”

Bu seçimler söz konusu vatansa gerisi teferruattır seçimidir. Biz önce 301’i aşacağız, sonra yüzde 60’ı alacağız. Bu nedenle hepimize görev düşüyor. Bu ülkeyi bayrağını seven herkes sandığa. Büyük bir gururla gidecek. Haziran ayı bir bayram ayı olacaktır. Haziran ayı diktatörleri yolcu edip demokrasiyi getireceğimiz aydır.

“Onlar Firavun’dan biz Musa’dan yanayız”

Yörüklere Türklenlere zulüm yapılmış. Evet yapılmış, sen tarih bilmiyorsan ben ne yapayım. Padişah zulüm etmese Dadaloğlu çıkar mıydı? Ben bütün yörrük Türkmen arkadaşlarıma söz verdim. Kılıçdaroğlu olarak ben her türlü zulme karşı çakacağım. Yörük kültürünü en iyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk bilir. Yörük çadırında duman tütüyorsa olay bilmiştir. Onlar Firavun’dan biz Musa’dan yanayız.

“Biz Kuvayı Milliye’den geldik”

Biz ezber bozduk. 15 vekilimiz İYİ Parti’ye geçti. Kümeste yakalanan tilki gibi hepsi saldırmaya başladı. Ben senin kumpasını bozacağım arkadaş, sen beni tanımıyorsun? Sen kumpas yapacaksın, ben gözlerimi kapatacağım. Yemezler arkadaş, yemezler. Ayarları bozuldu, her türlü hakareti yapıyorlar. Benim gibi düşünmeyenle oturup çay kahve içebilmeliyim. İstedikleri gibi saldırsınlar, yemezler. Bu kararı neden aldık? Tarihsel süreçteki CHP’nin rolünü o zat öğrensin diye anlatıyorum. Kimse siyasi yasaklı olmasın. Beyefendi unutmuş herhalde. Ben muhtar olamazdım diyordu, sana o yolu kim açtı. CHP açtı, seni sevdi için değil, demokrasi için açtı. Ahmet Davutoğlu’nu kapının önüne koydular kim savundu, biz savunduk. Yüzde 49.5 alan bir partinin lideri kapının önüne konulamaz. Bizden başka savunan olmadı. Recep Bey sanıyor ki ben konuşursam CHP’de korkar. Recep Bey sen anlamadın mı, biz Kuvayı Milliye’den geldik. 15 arkadaşımı da gözlerinden öpüyorum. 450 kilometre yürüdüm, niye yürüyorsun dediler. Adalet var diyemediler.”

“Cumhuriyeti inşa edelim”

“Bu ülkenin ülkücü, muhafazakar, liberal demokratlarına sesleniyorum; gelin yeniden cumhuriyeti inşa edelim, birlikte mücadele edelim. Kişisel beklentimiz yok, söz konusu vatansa gerisi teferruattır. 15 arkaşımızı görevlendirdik, toplumda büyük sevinç oldu. Birilerinin rengi attı, bizi anlayamazlar. Demokrasi tranway gibidir istediğim yerde inerim diyen adam bizi anlayamaz. Bizim liderimiz Allah’ın bütün vasıflarını toplamıştır diyenler bizi anlayamazlar. Bizim liderimiz ikinci peygamberimizdir diyenler bizi anlayamazlar. Kula kulluk etmeyin dedik, siz bizi anlayamazsınız dediler. Demokrasi hukuka uygun kafa ister, sizde bu yoksa ben ne yapıyım?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.