Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Necmettin Erbakan Medya Ödülü Ruşen Çakır’a verildi

Ödül törenine video mesaj ile katılan Medyascope TV kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır, “Böyle bir dönemde solcu bir gazeteciye Erbakan ödülünün verilmiş olmasının tam da bu günlerde en çok ihtiyacımız olan basın ve ifade özgürlüğüne eleştirel düşünceye katkısı olacağına inanıyorum” dedi.

İlk olarak 2017 yılında verilen Necmettin Erbakan ödülleri bu yıl da 6 ayrı kategoride verildi. Medya ödülünü alan Ruşen Çakır yurtdışında olduğu için ödülü yardımcısı İrfan Bozan aldı. Ödülü gazeteci Uğur Dündar verdi. Törende video mesajı yayımlanan Ruşen Çakır,

“Gazetecilik hayatımda çok az ödül aldım. Erbakan ödülünün bana verilmiş olmasına hem şaşırdım hem de çok sevindim. Ben kendimi bildim bileli solcu olan bir gazeteciyim. Böyle bir dönemde solcu bir gazeteciye Erbakan ödülünün verilmiş olmasının tam da bu günlerde en çok ihtiyacımız olan basın ve ifade özgürlüğüne eleştirel düşünceye katkısı olacağına inanıyorum.”

Ruşen Çakır’ın medya ödülünü aldığı törende Sanat Ödülü Semih Kaplanoğlu’na, Düşünce Edebiyat Ödülü Şule Yüksel Şenler’e, Spor Ödülü Ampute A Milli Futbol Takımı’na, Bilim Ödülü İstanbul Teknik Üniversitesi’ne, Onur Ödülü ise Mehmet Recai Kutan’a verildi.

 

 

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.