Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Üniversitelerin bölünmesine dair tasarı Meclis’te: Tepkiler devam ediyor, İbni Sina Üniversitesi kurulmuyor

15 yeni üniversite kurulması ve İstanbul Üniversitesi’nin de dahil olduğu bazı üniversitelerin bölünmesine karşı tasarı Meclis’te görüşülüyor.

İlk bilgilere göre İstanbul Üniversitesi’ndeki protestolar sonuç verdi ve İbni Sina Üniversitesi’nin kurularak Cerrahpaşa’nın bu üniversiteye bağlanmasından vazgeçildi. İşletme Fakültesi’nin ayrılmasından da vazgeçildi. Ancak yine de yeni bir üniversite kurulması planlanıyor.

Fotoğraflar: @kolektifler ve @edaanarin

Bugün üniversitelerin bölünmesine ve 15 yeni üniversitenin kurulmasına dair tasarı Meclis’te Eğitim Komisyonu’nda görüşülüyor. Tasarıya dair tüm üniversitelerde tepkiler yükselmiş, dün İstanbul Üniversitesi’nde akademisyenlerin de katılımıyla kitlesel bir protesto gerçekleşmişti.

Meclis’te görüşülen tasarı için CHP Milletvekili Ceyhun İrgil’in belirttiğine göre İbni Sina Üniversitesi’nin kurulmasından vazgeçildi. Buna göre Cerrahpaşa Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa’ya bağlanacak.

Yine tasarıda İşletme Fakültesi’nin, İstanbul Üniversitesi’nden ayrılması yer alıyordu ancak bu fakülte de üniversite bünyesinde kalacak. Yine Çapa ve Eczacılık fakültelerine dair karar da değiştirilmiş durumda. Genel kurula gelen haliyle yeni kurulacak üniversitede tıp fakültesi, orman fakültesi ve eğitim fakültesi yer alacak. Tasarı kesinleşmiş değil, bugün genel kurulda oylanacak.

Üniversiteliler ve akademisyenler her halükarda üniversitenin bölünmesine karşı olduklarını belirtmişti. Bugün de üniversiteliler 7 fakültede forum kararı aldılar. Ayrıca Beyazıt ana kapıda da tüm üniversitelilerin ve akademisyenlerin katılacağı bir forum daha gerçekleşecek.

Bugün yapılan forumlardan görüntüler:

Ekran Resmi 2018-04-25 12.43.54

Ekran Resmi 2018-04-25 12.57.22

Tasarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından gündeme gelmiş ve Meclis’e sunulmuştu. Tasarı ile İstanbul Üniversitesi’nin ikiye bölünmesi ve İbni Sina adında bir üniversite açılması planlanıyordu.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.