Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Facebook veri skandalına rağmen kârını arttırdı

Yaşanan Cambridge Analytica skandalının ardından çoğu analistin beklentisinin aksine, sosyal medya devi Facebook, 2018’in ilk üç ayında kâr ettiğini açıkladı. 2017 yılının ilk üç ayında 8 milyar dolar gelir elde eden şirket bu yılın ilk üç ayında gelirini 11 milyar 900 milyon dolara çıkararak, kârını yüzde 63 artırdı.

Facebook’un ilk üç aydaki yükselişi sadece mali konularla sınırlı kalmadı. Şirket, kullanıcı sayısında da geçen yılın aynı dönem verilerine oranla yüzde 13 artış yakaladı ve Facebook profil sayısı 2 milyar 200 milyona ulaştı.

Şirketin ilk çeyrek verilerini açıklamasından kısa bir süre sonra Facebook’un CEO’su ve kurucusu Mark Zuckerberg kişisel Facebook hesabından yorumlarını paylaştı. Ciddi zorluklarla karşılaşmalarına rağmen topluluklarının büyümeye devam ettiğini belirten Zuckerberg, şirketinin 2018 hedeflerinin “insanları güvenli tutmak” ve “Facebook’tan beklenen tecrübeleri yaratmaya devam etmek” olduğunu açıkladı.

Screen Shot 2018-04-26 at 14.44.24

NE OLMUŞTU?

Cambridge Analytica isimli Londra merkezli veri analiz şirketinin yazılımcılarından Chrsistopher Wyle, Cambridge Analytica’nın yaklaşık 87 milyon Facebook hesabından veri topladığını ve bu verileri 2016 ABD seçimleri ve Brexit referandumunu etkilemek için kullandığını iddia etmişti.

Wyle’ın iddiaları İngiltere ve ABD’de ciddi yankı uyandırmış, Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, ABD Kongresi’nde Senatonun iki komitesi önünde kullanıcı bilgilerinin başkaları tarafından ele geçirilmesine göz yummakla ve tedbir almamakla ilgili sorulara cevap vermişti.

(Yayına hazırlayan: Turgut Pehlevan)

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.