Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İttifak için son başvuru tarihi 6 Mayıs

Yüksek Seçim Kurulu seçim takvimi çalışmalarını tamamladı ve yayımlanması için Resmi Gazete’ye gönderdi.

Hazırlanan seçim takviminde, cumhurbaşkanlığı için aday gösterme tarihleri 4-9 Mayıs tarihleri olarak belirlendi. Meclis’teki parti grupları ve siyasi partiler tarafından teklif edilmeyen cumhurbaşkanı adayları, bu süre zarfı içerisinde adaylık için gerekli olan 100 bin imzayı toplamak zorunda.

843880

Seçmenler tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilme

24 Haziran’da gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerini düzenleyen 10 maddelik kanun 25 Nisan Çarşamba günü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kanunun 7.maddesi, ‘‘seçmenler tarafından aday gösterilme’’ hükümlerini içeriyor.

Maddeye göre cumhurbaşkanı adayının 100 bin imzaya ihtiyacı var. Bağımsız bir adayı desteklemek isteyen kişi kayıtlı olduğu seçim çevresinin ilçe seçim kuruluna bizzat giderek imza vermek zorunda. Bir kiş sadece bir aday için imza verebilecek.

YSK’nın açıkladığı seçim takvimine göre milletvekili aday listeleri 21 Mayıs tarihine kadar seçim kurullarına teslim edilmek zorunda.

Partiler arasında ittifak için son başvuru tarihi ise 6 Mayıs olarak belirlendi.

Yurtdışındaki seçmenler için oy verme işlemi 7 Haziran’da başlayıp 19 Haziran’da sona erecek. Gümrük kapılarında ise oy verme işlemi 24 Haziran’a kadar sürecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.