Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Krem çaldığı görüntüler ortaya çıkan Madrid bölgesel yönetimi lideri istifa etti

İspanya’nın 17 özerk bölgesinden biri olan Madrid bölgesinin başındaki Cristina Cifuentes, yedi yıl önce iki tüp krem çalarken yakalandığı iddia edilen görüntülerin yayınlanması sonrası istifa etti.

Cristina Cifuentes,  Mariano Rajoy’un liderliğindeki muhafazakar Halk Partisi’nin (PP) yüksek profilli figürlerinden biriydi.

Geçtiğimiz günlerde Cifuentes hakkında, hiçbir derse girmeden ve tez hazırlamadan master derecesi aldığı yönünde bir iddia ortaya atılmış ve bununla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Bu skandalı atlatabilmek için suçu üniversitenin üzerine atan Cifuentes, hırsızlık iddialarının önüne geçemedi.

https://www.youtube.com/watch?v=jpigXiSXIa8

OKdiario isimli haber sitesinin yayınladığı 2011 tarihli videoda Cifuentes, bir mağazada güvenlikçiler tarafından bir odaya götürülüp çantası aranırken görülüyor. Cifuentes’in 40 Euro değerindeki kırışıklık karşıtı kremden iki tüp çaldığı iddia ediliyor.

İstifa eden Cifuentes, 2011’de çekilmiş bu videoda görünenin farkında olmadan yaptığı bir hata olduğunu söyledi. Geçen günler boyunca lince maruz kaldığını anlatan Cifuentes, “bazı kırmızı çizgiler aşıldı” dedi. Bu videoyla ilgili iki yıl önce şantaja uğradığını anlatan lider, videoyu yayınlayanların amacının kendisini makamından indirmek olduğunu söyledi.

Yolsuzluk skandallarıyla anılan Halk Partisi için yaşananlar çok pozitif gelişmeler olmasa da, Cifuentes istifa etmesinin amacının, yönetiminin başarılarını tehlikeye atmamak ve siyasi rakiplerinin yönetimi ele geçirmesine izin vermemek olduğunu söyledi. İstifanın ardından konuşan Başbakan Mariana Rajoy da “Cristine Cifuentes yapmak durumunda olduğu şeyi yaptı. Bence bu durum, istifasını zorunlu hâle getirdi” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.