Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ünlü komedyen Bill Cosby’nin tecavüzcü olduğu mahkemece tescillendi

Yıllardır onlarca kadınının tecavüzcü olduğunu ileri sürdüğü, dünyanın en ünlü komedyenlerinden, Amerikalı televizyon yıldızı Bill Cosby’nin suçu nihayet sabitlendi. Cosby, Andrea Costand adlı kadına 14 yıl önce uyuşturucu ilaç verdikten sonra tecavüz ettiği iddiasıyla ikinci kez yargılandığı davada suçlu bulundu.

Savcı, Cosby’nin tutuksuz yargılanmasına olanak tanıyan 1 milyon dolarlık kefalet kararının, işlediği suçun ağırlığı ve özel uçağı olduğu için kaçabileceği gerekçesiyle kaldırılmasını talep edince, duruşmada hazır bulunan 80 yaşındaki Cosby öfke ile “uçağım yok, g.t herif” diye küfretti. Yargıç ise Cosby’nin cezasının açıklanacağı tarihe kadar evinin bulunduğu kentten ayrılmaması şartıyla kefaletle serbest kalmasında sakınca görmediğini bildirdi. Cosby, aynı davada tecavüz dışında her biri maksimum 10 yıl hapis ile cezalandırılabilen iki ayrı suçtan daha hüküm giyecek. Yargıç cezaları açıklayacağı tarihi henüz bildirmedi.

Cosby aleyhinde Andrea Costand’a tecavüz etmek suçlamasıyla açılan davanın, geçen yaz jürinin ortak karara varamaması nedeniyle, ikinci kez görülmesi gerekmişti. On yıllardır onlarca kadın tarafından cinsel taciz, saldırı ve tecavüzle suçlanan Cosby, geçtiğimiz yıllarda “sevişmek istediği kadınlara ‘yatıştırıcı ilaç’ verdiğini” kabul etmekle birlikte, ilacı verirken ve müteakip cinsel ilişki sırasında kadınların rızası olduğunu ileri sürüyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.