Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

1 Mayıs’ta Paris’i “maskeli protestocular” bastı: 109 kişi gözaltında

Fransa’nın başkenti Paris’te sendikaların düzenlediği geleneksel 1 Mayıs kutlamalarının ardından, sokakları terk etmeyerek taşkınlık yapan, dükkanların camlarını kırıp, taş ve molotof kokteylleri atan bini aşkın gösterici polisle çatıştı. Gözyaşartıcı gaz ve tazyikli suyla dağıtılan eylemcilerden 109’u gözaltına alındı.

paris

İçişleri bakanı şiddet eylemlerini kınarken, hükümet sözcüsü Benjamin Griveaux de siyahlar giyip, yüzlerini maske ile kapatan ve polis tarafından sayıları 1200 olarak bildirilen bu grubu, “demokrasi düşmanı” ilan etti. Griveaux, “davaları konusunda samimi olsalar yüzlerini saklamazlar, kapatanlar demokrasi düşmanlarıdır” dedi.  

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ekonomik reform adı altında esnek işgücü yaratma planları bir süredir örgütlü eylemlerle protesto ediliyor. Fransız polisi bu hafta olası yeni protestolar için, 1 Mayıs’taki olayları gerekçe göstererek güvenlik önlemlerini artırdığını duyurdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.