Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail, Esad’ı ortadan kaldırmakla tehdit ediyor

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz; Esad’ın, İran’ın Suriye’de askeri üs kurmasına izin vermesi halinde sonunun geleceğini bilmesi gerektiğini söyledi.

İsrail gazetesi Haaretz’in haberine göre; Enerji Bakanı Yuval Steinitz Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, İran’ın Suriye’yi yönetmeye izin vermeye devam etmesi halinde ‘ortadan kaldırılması’ gerektiğini söyledi.

Habere göre Steinitz; Esad’ın, İran’ın İsrail’e saldırmak için Suriye’yi askeri üsse çevirmesine izin vermesi halinde, Esad’ın sonu olacağını bilmesi gerektiğini söyledi. Steinitz; “Esad’ın sarayında sessizce oturması ve Suriye’nin İsrail’e yönelik saldırılar için bir üsse dönüşmesine izin verirken rejimini yeniden inşa etmesi kabul edilemez” dedi.

İsrail askeri yetkilileri, yakın gelecekte Suriye’den bir intikam saldırısı olasılığını savunuyorlar. Yetkililer, İran’ın Suriye’deki T4 hava üssüne 9 Nisan’da yapılan hava saldırısı neticesinde ölen yedi İran askeri danışmanı ve Devrim Muhafızları yüzünden İsrail’i sorumlu tuttuğunu iddia ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.