Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Silahlı bir saldırgan, Pakistan İçişleri Bakanı Ahsan İkbal’i genel seçimlerden önce omzundan vurdu

Resim 1
Yetkililerden gelen ilk bilgilere göre İkbal, ülkenin doğusundaki Naroval’a bağlı Kanjrur’da, Hıristiyan azınlıklarla gerçekleştirdiği bir toplantıdan sonra arabasına dönerken saldırıya uğradı. Polis yetkilisi İmran Kishvar da saldırganın 20-22 yaşlarında bir erkek olduğu ve yaklaşık 20 metrelik bir mesafeden İkbal’e ateş ettiğini kaydetti. Saldırgan olay yerinde yakalanırken, Bakan acil olarak hastaneye kaldırıldı. Doktorlar hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı.

Saldırıyı üstlenen bir örgüt henüz yok. Zanlının sorgusu gerçekleştikten sonra İslamabad polisi ilk açıklamayacağı yapacağını duyurdu. 

Seçim yarışında olan diğer tüm partilerden saldırıyı kınayan açıklamalar gelirken, seçim havasının olaydan sonra oldukça ısınması bekleniyor.

Pakistan’da terör saldırıları son yıllarda ciddi bir düşüş görmüştü ancak ülke tarihinin yerleşmiş olan bir suikast ve darbe gerçeği var.

Pakistan tarihinde darbeler ve politik suikastlar

-Pakistan Halk Partisi başkanı Zülfikar Ali Butto 1973’te başbakan oldu ama 1977’de General Ziya ül Hak tarafından darbeyle devrildi, muhalifleri öldürmek suçlamasıyla 1979’da idam edildi.

-General Pervez Müşerref, 1999’da Başbakan Navaz Şerif’i düşürerek yönetime el koydu. Meclis ve anayasa askıya alındı.

-Benazir Butto, Aralık 2007’de, seçim kampanyası sırasında sokakta halk ile buluşurken uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti.

-Müşerref dönemi yine siyasi çalkantılarla 2008 yılına kadar devam etti. Baskılar üzerine istifa etmek zorunda kalan Müşerref, beş yıl boyunca Suudi Arabistan’da sürgünde yaşadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.