Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: “24 Haziran’ı demokrasi zaferiyle hep birlikte taçlandıracağız”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“7 Haziran ruhuyla 24 Haziran’ı demokrasi zaferiyle hep birlikte taçlandıracağız”

Bildiğiniz gibi, 24 Haziran’a sayılı günler kaldı. Güçlüyüz, umutluyuz, kararlıyız, inançlıyız, cesaretliyiz, kazanacağız. Bu salonda ve meydanlarda buluştuğumuz halkımızın kararlılığından, gözlerindeki parıltıdan bunu anlıyoruz.

“Önceki hafta ben ve Sezai Temeli’nin bölge gezileri oldu; Iğdır, Van, Hakkari ve Yüksekova’da, Temeli’nin Botan’da yaptığı, bölge gezilerinde bir kez daha gördük ki herkes sokaklarda, meydanlarda bizleri büyük bir coşku ve kararlılıkla karşıladı.

“OHAL’in tüm baskılarına rağmen halkımız partimiz ve heyetimizi kararlılıkla, aydınlık bir geleceğe olan büyük bir inançla sahiplendi.

“Bu seçimler çok önemlidir”

 ‘’Karanlıkla, aydınlık arasında bir seçim yapılacak. Ya karanlık tescil edilecek ya aydınlık… Karşımızdaki ittifaklar ülkenin ihtiyacını karşılayacak demokrasiyi krizden kurtarabilecek ittifaklar değil.’’

“Bir tarafta tekçi milliyetçi sağ bir ittifak var diğer taraftaysa demokratik bir çizgiyi temsil eden HDP var.’’

“AKP iktidarı 16 yıldır emekliyi süründürüyor”

1000 liralık 2 bayram ikramiyesiyle emeklinin oyuna göz dikiyor. Emeklinin sizin yalanlarınıza ihtiyacı yok. Emekli senden sadaka istemiyor. Yıllarını verdiği bu ülkede insanca, insan onuruna yakışır bir yaşam istiyor.

“AKP ve MHP, kendilerini kurtarabilmek için denize düşen yılana sarılır gibi birbirlerine sarıldılar”

 Onların ittifakları korku ittifakıdır. Krizle geldiler krizle gidecekler. Bunu herkes böyle bilsin. Sahada kesişen bu ittifak, aynı zamanda HDP’ye karşı kurulan bir ittifaktır. HDP, Meclis’te temsil edilmesin, hedefleri budur. Bunun için kendi aralarında ittifak yaparak barajı bizim için korudular ama biz o barajları halkımızın özgücüyle yıkacağız. HDP’nin karşısında utanacaklar, köşe bucak kaçmaya çalışacaklar. Türkiye halklarının demokratik seçeneği ve umudu sadece HDP’dir.

“Bu seçimler Kürtlerin ulusal ittifakı açısından tarihi bir değerde, tarihi bir önemdedir”

Geçen hafta Kürt partiler kendi aralarında bir ittifak kurdular, Kürt halkının bizden beklediği de böylesi anlamlı değerli bir işbirliğidir. Ben HDP adına Kürt partilerinin değerli yöneticilerine bu duyarlı çıkışları için bir kez daha teşekkür ediyorum. Bunu seçimlerle sınırlı tutmamak, kalıcı hale getirmek, kurumsallaştırmak tarihi bir sorumluluk olarak önümüzde durmaktadır. Bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum. Tüm Kürt partilerini bir kez daha selamlıyorum.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.