Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kudüs’te ABD büyükelçiliği açılmasına yönelik çalışmalar başladı.

İsrail’de 14 Mayıs’ta açılması planlanan ABD büyükelçiliği için çalışmalara başlandı. Kudüs belediyesi ekipleri, ABD büyükelçiliğinin yer alacağı mahallede, İngilizce, Arapça ve İbranice tabelalar yerleştirdi. Caddelere İsrail ve ABD bayrakları asıldı. ABD, yeni bina inşa edilene kadar, Kudüs’te bulunan Başkonsolosluk binasını geçici olarak Büyükelçilik binası olarak kullanacak.

Kudüs belediye başkanı Nir Barkat attığı tweet’te “ Bu bir rüya değil – Gerçek. Bu sabah Kudüs’te ABD büyükelçiliği işaretlerini yerleştirdim. Kudüs Yahudi halkının ebedi başkentidir – ve dünya bu gerçeği fark etmeye başlıyor.” dedi.

Beyaz Saray sözcülüğünden yapılan açıklamada, açılışa katılacak kişiler arasında ABD Başkanı Donald Trump bulunmuyor. Açılışta Trump’ın kızı Ivanka Trump, damadı ve başdanışmanı Jared Kushner,  Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan , ABD’nin İsrail Büyükelçisi David Friedman, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve Trump’ın Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Jason Greenblatt yer alması bekleniyor.

ABD büyükelçiliğin hizmete gireceği 14 Mayıs tarihi, İsrail’in kurluşunun 70. yılı olarak da kutlanacak. 15 Mayıs ise Nakba (Büyük Felaket) anma günü olarak anılıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.