Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump, İran’la nükleer anlaşmadan çekildiklerini açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, 2015’te İran’la yapılan nükleer anlaşmayla ilgili uzun zamandır merakla beklenen kararı açıkladı. Beyaz Saray’da basın açıklaması düzenleyen Trump, ABD’nin anlaşmadan çekildiğini duyurdu.

“ABD’nin İran’la nükleer anlaşmadan ayrılacağını ilan ediyorum. Tahran’a en üst düzey ekonomik yaptırımları yeniden getireceğiz” diyen Trump, İran’ın nükleer silah üretmeye devam ettiğini vurguladı ve ”İran, Ortadoğu’da Hizbullah, Hamas, El Kaide ve Taliban gibi terörist organizasyonları destekliyor” şeklinde konuştu. Trump ayrıca, İran’a yardım eden ülkelere de yaptırım uygulayacaklarını söyledi.

trump3,VSpHtysOi0e7imcYQCaZAQ

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun geçen hafta İran’la ilgili yaptığı açıklamalara da vurgu yapan Donald Trump, “İran rejiminin sözlerinin yalan olduğunu ortaya koyan net kanıtlara sahibiz” dedi.

İran’la nükleer anlaşma 2015 yılında, Başkan Obama döneminde İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daimi üyesi beş ülke (ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa) ve Almanya arasında imzalanmıştı. Donald Trump, seçim kampanyası sırasında anlaşmadan çekileceğini vaat etmiş, sonrasında yaptığı açıklamalarda da 12 Mayıs’ta nihai kararını bildireceğini söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.