Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Üniversitelerin bölünmesini içeren tasarı bugün Meclis’te oylanacak

Üniversitelerin bölünmesi ve yeni üniversitelerin kurulmasını içeren Yükseköğretim tasarısı 3 Mayıs’ta görüşülmüş ve oylama bugüne ertelenmişti. Tasarının Meclis’e gelmesi sebebiyle üniversiteliler eylemlerine devam ediyor.

Hazırlayanlar: Defne Sarıöz & Fırat Fıstık

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri ve öğretim görevlileri de fakültelerinin İstanbul Üniversitesi’nden ayrılmasını öngören tasarıya karşı, 2 haftadan bu yana kampüsteki eylemlerine devam ediyor. İstanbul Üniversitesi dahil 13 üniversitenin bölünmesini öngören tasarı 3 Mayıs’ta görüşülmüş, oylama 8 Mayıs’a ertelenmişti.

Meclis Genel Kurulu’nda bugün oylanacak olan tasarının öncesinde, Medyascope.tv olarak Cerrahpaşalıların seslerine kulak verdik.

Bugün bir taraftan İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü önünde akademisyenlerle açık ders yapılırken bir taraftan da üniversitelilerin temsilcileri taleplerini iletmek üzere Meclis’e geldi.

(Görseller: Kolektifler.net)

üni

üni2

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.