Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berkin Elvan davasının 6. duruşmasında sanık polisin avukatlarından anne Gülsüm Elvan’a: “Her seferinde bunu mu dinleyeceğiz?”

Gezi eylemleri sırasında polisin attığı biber gazı fişeğinin başına isabet etmesi sonucunda hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin açılan davanın 6. duruşması, bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davanın tek sanığı olan Fatih Dalgalı, duruşmaya Van 2. Sulh Ceza Hakimliği’nden SEGBİS ile katıldı.

Berkin Elvan’ın ailesinin ve avukatlarının hazır bulunduğu mahkemede, Okmeydanı Hastanesi’nde memur olan Cahit Turhan, olay sırasında TOMA şoförlüğü yapan polis memuru Eray Yıldırım, Van Emniyet Müdürlüğü’nden Mehmet Yaşamış, polis memuru Ali Keleş, olay günü polis amiri olarak görev yapan Eyüp Hanbaloğlu ve Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan Emin Yıldız tanık olarak dinlendi.

Evrensel’in haberine göre, tanıkların ifadesinin ardından anne Gülsüm Elvan, “Pazar günü anneler günü. Annelerinizi ararken Berkin’i hatırlayın. Yürüyüş yokken niye ateş ettiniz? Benim çocuğumun suçu yoktu. 14 yaşında bir çocuktu. Çocuk katilleri” diyerek ağlamaya başladı. Anne Elvan salondan çıktıktan sonra sanık polisin avukatları, “Her duruşma aynı şey yaşanıyor. Her seferinde bunu mu dinleyeceğiz” diye bağırdı. Elvan ailesinin avukatları ise “Yaptığınız terbiyesizlik ve şımarıklıktır” diyerek tepki gösterdi.

Keleş, Fatih Dalgalı’yı tanımadığını söylerken, diğer tanıklar da, Berkin Elvan’ı görmedikleri ve olay anının görüntüleri net olmadığı için sanık Fatih Dalgalı’yı teşhis edemedikleri doğrultusunda ifade verdi.

Baba Sami Elvan, Keleş’in sorgusu sırasında elindeki su şişesini yere atarak duruşma salonundan dışarı çıktı.

“Hatırlamıyorum, üzerinden çok zaman geçti”

Hanbaloğlu da görüntülerde yalnızca kendisini seçebildiğini söyledi. Hanboğlu, Avukat Çiğdem Akbulut, “Kamera kayıtlarında olayın sıcağı sıcağında oradakilerle konuşuyorsunuz. Olayı hatırlamıyor musunuz? Olay hakkında bir şey konuşmadınız mı?” şeklindeki sorusuna ise “Hatırlamıyorum, üzerinden çok zaman geçti” sözleriyle yanıt verdi.

SEGBİS ile duruşmaya bağlanan Yıldız da, sanıkla aynı ekipte çalıştığını ancak kendisinin ne görev yaptığını bilmediğini söyledi. Yıldız, mahkeme başkanının olay anı görüntülerinden Dalgalı’yı teşhis edip edemediğini sorması üzerine, görüntülerin net olmadığını savundu. Yıldız bir diğer soruya ise Fatih Dalgalı’yı olaydan sonra görüp görmediğini hatırlamadığını ve aynı grupta çalışmaların rağmen olayı çok sonradan öğrendiğini söyleyerek cevap verdi.

Öte yandan Bianet’in Halkın Hukuk Bürosu’na dayandırdığı haberine göre, Jandarma Kriminal Laboratuvarı tarafından, duruşma öncesinde dava dosyasına iletilen raporda, Berkin Elvan’ı gaz silahıyla (ZET silahı) vuran polis ile yanındaki ikinci polisin, Elvan’ın vurulmasının ardından da iki kez daha silahı ateşlediği, toplamda dört kez gaz fişeği atıldığı ifadeleri yer aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.