Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kim Jong Un’dan Trump’a jest: Amerikalı üç tutuklu serbest

Amerikalı üç tutuklunun Kuzey Kore tarafından serbest bırakılması sonrası ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’a teşekkür etti. Trump, serbest bırakılan tutuklular için “Açıkçası bunun olacağını düşünmemiştik ama gerçekleşti” dedi.

Trump, Kim’in Kuzey Kore’yi “gerçek dünya”nın bir parçası hâline getirmek istediğine gerçekten inandığını ve planlanan toplantıların da büyük bir adım olduğuna inandığını söyledi. Yapılacak zirvenin ayrıntıları henüz açıklanmadı ancak ABD’li bir yetkili Singapur’un en olası mekan olarak ortaya çıktığını söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü, serbest bırakılan üç kişinin tıbbi değerlendirmeden geçmeleri için Maryland yakınlarındaki Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’ne götürüleceğini söyledi.

Serbest bırakılan kişiler: 2015’te gözaltına alınan Koreli-Amerikalı görevli Kim Dong-chul; 2017’de tutuklanmadan önce bir yıl boyunca yabancı fonlarla finanse edilen Pyongyang Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde (PUST) öğretmenlik yapan ve Tony Kim olarak bilinen Kim Sang-duk; ayrıca yine aynı üniversite akademisyenlik yapan ve geçen yıl gözaltına alınan Kim Hak-song.

Kuzey Kore medyası ise serbest bırakılan kişilerin hükümete karşı “düşmanca eylemler” suçlamasıyla tutuklandıklarını aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.