Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ali Bulaç tahliye oldu

Kapatılan Zaman gazetesinin yazarlarının yargılandığı davada Ali Bulaç ve Mehmet Özdemir’in tahliyesine karar verildi. 650 gündür tutuklu bulunan Ali Bulaç, 7-8 Haziran tarihlerinde bir sonraki duruşmaya çıkacak. Bulaç, gece geç saatte Silivri Cezaevi’nden tahliye oldu.
Tahliyesinden dolayı son derece mutlu olduğunu belirten Bulaç, “Çok sevindim, çok memnunum. 22 ay yattık. Mahkeme bizim masumiyetimize inandı. Kimseden şikayetim yok. İnşallah bir kere daha tekerrür etmez. Şu anda birlik ve beraberlik içinde olmaya ihtiyacımız var” dedi.

Ali Bulaç kimdir?

1951 yılında Mardin’de dünyaya gelen Ali Bulaç, ilk ve orta öğrenimini aynı şehirde tamamladı. Bulaç, lise mezuniyetinin ardından İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nde eğitimini sürdürdü. Bulaç 1980 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

Bir süre Hareket dergisinde çalıştı. 1976 yılında ise Düşünce Yayınları’nı kurdu. 1985-1992 yılları arasında Bilgi ve Hikmet dergisini çıkardı ve yönetti.

Zaman Gazetesi’nin kurulma aşamasında İstanbul bürosunu teşkilatlandıran isim olup, gazetenin İstanbul büro şefliğini bir yıl kadar yürüttü.

Çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yapan Bulaç, aynı zamanda 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan Fatih Üniversitesi’nde dersler verdi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından birçok Zaman gazetesi yazarı ve yöneticisi gibi gözaltına alınan Bulaç 31 Temmuz 2016 tarihinde çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce “silahlı terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla tutuklanmıştı. Savcılık’ın iddianamesinde Bulaç hakkında, “anayasal düzeni, TBMM ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyordu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.