Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Robert Kelly, cinsel taciz iddialarından dolayı Spotify’ın playlistlerinden kaldırılan ilk sanatçı oldu

Cinsel taciz mağduru kadınlara hukuksal destek sağlamak için yeni bir politika uygulamaya karar veren müzik platformu Spotify, R. Kelly’nin daha önce yargılanmadan kurtulduğu cinsel taciz şikayetlerden dolayı, sanatçının şarkılarını Spotify’e ait olan tüm playlistlerden kaldırmaya karar verdi.  
Kelly’nin müziği mevcut olmaya devam edecek, ancak Spotify bu müziği aktif bir şekilde teşvik etmeyecek.

Spotify’nin sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Davranışlarından dolayı bir sanatçıyı ya da herhangi bir içeriği sansürlemiyoruz ama editoryal kararlarımızın değerlerimizi yansıtmasını istiyoruz. Bir sanatçı veya bir içerik oluşturucu özellikle zararlı bir şey yaparsa, bu sanatçıyla ya da içerik oluşturucumuzla birlikte çalışma ya da onu destekleme yöntemlerimizi  etkileyebilir”.

Bu karar, Spotify’ın “açıklık, çeşitlilik, tolerans ve saygı” değerlerini geliştirmek için tasarlanan yeni bir Nefret İçeriği ve Nefret Uyandırıcı Davranış Politikası’nın lansmanına denk geldi.

Geçtiğimiz hafta The Post gazetesi, uzun süredir sürekli reddettiği halde, cinsel istismarla suçlanan Kelly ile kötü ilişki deneyimleri olduğunu söyleyen altı kadının açıklamalarını yayınladı.

R Kelly 2
İddialara göre; Kenyette Barnes ve Oronike Odeleye, Kelly’nin müziğini tüm dijital ortamlardan kaldırmak ve şirketlerle bağlarını koparmak için şirketlere baskı yapmayı hedefleyen #MuteRKelly adlı bir kampanya başlattı. Cinsel tacize karşı başlatılan bir girişim olan Time’s Up da, Kelly’nin müziğinin boykot edilmesi çağrısında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.