Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya’da 5 Yıldız hareketi aşırı sağ Lig Partisi ile koalisyon için anlaştı

İtalya’da mart ayındaki seçimlerinden beri süregelen politik belirsizlik sona eriyor. 5 Yıldız Hareketi’nin genç lideri Luigi di Maio, sağcı Lig Partisi ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı.  Hükümet programında anlaşan iki partinin ittifakı, müesses nizam karşıtlığının Avrupa’daki en önemli örneklerinden biri oluşturacak.  Koalisyon, evrensel işsizlik maaşı, vergi ve kapsamlı emeklilik reformlarını hayata geçirmeye kararlı.
Pazar akşamı anlaşmaya varan iki partinin liderleri başbakanlık başta olmak üzere bakanlıklar için müzakerelerin sürdüğünü açıkladı. Ancak haftabaşında bu pürüzlerin de aşılması bekleniyor. 5 Yıldız ve Lig Partisi liderleri bugün İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile görüşerek süreci başlatacak. İtalya Parlamentosu’nun her iki kanadında da çoğunluğu elinde bulunduran Lig ve 5 Yıldız hareketinin meclislerden güvenoyu almasına kesin gözüyle bakılıyor.
4 Mart seçimlerinde 5 Yıldız hareketi yüzde 31, seçime ittifakla giren sağ partilerden Lig ise yüzde 18 oy almıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.