Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salma Hayek: “Hollywood aktörlerinin ücretlerinde kesintiye gidilmeli”

Meksikalı aktris Salma Hayek, İngiliz gazetesi Guardian’a, kadın-erkek oyuncular arasındaki ücret eşitsizliği hakkında açıklamalarda bulundu. Hayek yaptığı açıklamada; “erkek oyuncular, cinsiyet eşitliği konusunda ciddi olduklarını göstermek istiyorlar ise, aldıkları yüksek ücretlerden feragat etmeliler” dedi.

Salma Hayek , #MeToo ve Time’s Up hareketlerinde önde gelen aktivistlerinden biri olarak göz önünde bir isim. Cannes Film Festivali kapsamında düzenlenen “Women in Motion” başlıklı oturumda konuşan Salma Hayek, “değişmesi gereken sadece film yapımcıları değil, aktörlerin de bu değişime dahil edilmesi gerekiyor” açıklamasında bulundu. Hayek; “10 milyon dolar bütçeli bir film için, bir aktör 9.7 milyon dolar talep ediyorsa, aktris için herhangi bir bütçe kalmaz. Bunun kadın-erkek eşitliği açısından zor olduğunu anlayacaklar” dedi.

Salma Hayek, Harvey Weinstein’ın yapımcılığını üstlendiği “Frida” filminde başrolü üstlenmişti. Weinstein hakkında ortaya çıkan taciz suçlamarının ardından, Salma Hayek, Frida filminin çekimleri esnasında, Harvey Weinstein tarafından tacize uğradığını açıklamış ve tehdit edildiğini söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.