Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP lideri Kılıçdaroğlu: “İnsanların üzerine acımasızca kurşun yağdıranları tarih asla unutmayacak”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasına filistin atkısı ile çıktı.

Kılıçdaroğlu konuşmasının satırbaşları:

“Acımasızca insanların üzerine kurşun yağdıranları tarih asla ve asla unutmayacaktır.”

“Sadece ve sadece slogan atıyorlar, yürüyüş yapıyorlar ve mücadele ediyorlar. Buna bile tahammülleri yok. Trump yönetimi Ortadoğu’ya kanı ve ölümleri getirir artık. Her dönem Filistin’in yanında olacağız.

Egemenlerin oyuncağı olan bir yönetimden hayır gelmez. Elinde silah yok, demokratik eylemini yapıyor, en güçlü silahlarla onu öldürüyorsunuz. Filistinliler öldürülürken onlar bayram yapıyorlar. Vatanı için mücadele eden insanlara hep saygı duymuştur tarih.

15 Temmuz 1902’de Kudüs düşer. Büyük bir Müslüman katliamı başlar. Haçlı seferleri sırasında Yahudiler de öldürülürler. 1902 Filistinlilerin başka ülkelere sürülmelerinin tarihidir. 1187’de Mirac Kandili gecesinde büyük komutan Kudüs’ü geri alır. Adı Selahaddin Eyyübi’dir. Hiçbir Hıristiyan öldürülmeyecektir talimatını verir. Haçlı seferleri ile Selahaddin Eyyübi’nin Kudüs’e bakış açısı budur. Asla ve asla talana izin vermemiştir.  Aynı anlayış bugün de vardır. Haçlı seferlerinin anlayışı Kudüs’te bugün uygulanmaktadır.

“Hükümetten ne istiyoruz?

3 günlük yas ilan etti, İsrail hükümetini sert dille eleştirdi gayet güzel. İki şeyi ayırıyoruz, bizim eleştirimiz siyasal iktidarlara. İİT’yi toplantıya çağırdılar, burada kararlar alınıp aynen uygulanmalı. Geçmişte de karar alınıyor ama sonra unutuluyor. Kanlı Pazartesi’nin dünyaya unutulmaması için takip edilmesi hükümetten ilk isteğimizidir. İkinci isteğimiz, İsrail büyükelçimizi hemen geri çekin. Büyükelçiyi istişare için değil, geri göndermemek üzere geri çekeceksin kardeşim. Bir diğer isteğimiz; İsrail ile yapılan onur kırıcı kanunu derhal iptal etmeliyiz, edeceğiz. “

Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olacak, güçlü bir parlamenter sistem gelecek, faizi alaşağı edeceğiz.

24 Haziran’dan sonra biz bunların hepsini düzelteceğiz. 24 Haziran’dan sonra diyor, doğru. Önce 16 yılı gördük. Senin düzeltemeyeceğin de kesin. Yeni bir Cumhurbaşkanımız olacak. Söylediğinin arkasında duran bir Cumhurbaşkanı olacak, milleti içinçalışacak. Tefecilere taviz vermeyecek. Çetelere izin vermeyecek. Çetelere af getirmeyi hiç düşünmeyecek. 25 Haziran’da güzel bir Türkiye doğacak.

Dünya tarihine geçen bir yürüyüş yaptık.

Biz bir adalet yürüyüşü yaptık. Adalete inandığımız için. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu ahlaksızlığın ortağı değilsen bizi dinleyenleri ortaya çıkarmak zorundasın. Neden Erdoğan diyorum? Dinlemeyi öngören casus programı, Almanya’daki firma tarafından üretilmiştir. Bu casus programını kime satmak için izin verdiniz diyorum. Bizim de bunu bilmemiz lazım. Bu casusluk programını Alman hükümeti Türkiye’de kimlere sattı. Bunun ortaya çıkması lazım. Demokrasi, insan hakları diyorsanız ortaya çıkarın. Biz gerekirse Alman hükümeti aleyhinde dava açacağız.

Ecevit’in de telefonları bir dönem dinlenmişti. Ali Ulvi, karikatürist, bir karikatürünü yapmıştı. Demokrasi, hak, hukuk derken kulaklarını tıkıyorlar, telefonda yine aynı şeyleri söylüyor. Utanç belgesidir bu. Sayın Binali Yıldırım, BTK size bağlı. Bunu açıklasın, onlara mı sattılar bunu. Bu programı alıp almadıklarını, MİT veya Emniyet’e mi sattı Alman hükümeti? Biz bunu aldık sizi dinlemek için kullandık desinler, dava açmayacağız. Oğlum paraları sıfırladınız mı diye bir şey yok. Yolsuzluğumuz yok.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.