Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail’in Haaretz gazetesi: “Ankara İsrail büyükelçisinden Türkiye’yi terk etmesini istedi”

İsrail’in Haaretz gazetesi Türkiye’nin İsrail’in Ankara büyükelçisini ülkeden kovduğunu yazdı. Dün İsrail askerlerinin Gazze’de ABD Büyükelçiliği’nin açılışını protesto eden gösetricilere ateş açıp 60 kişi öldürmesi üzerine, Türkiye önce Washington ve Tel Aviv’deki Büyükelçilerini ülkeye geri çağırmıştı. Dışişleri Bakanlığı bugün de İsrail’in Ankara Büyükelçisi’ni çağırdı. Görüşmenin sona erdiği dakikalarda Haartez Büyükelçi Eitan Naeh’den Türkiye’yi terk etmesinin istediğini yazdı. Naeh 6 yıl aradan sonra 2016 Kasım’ında Türkiye’ye Büyükelçi atanmıştı.

İsrail ve Türkiye, 2010 yılında 10 aktivistin hayatını kaybettiği Mavi Marmara saldırısı sonrası büyükelçilerini karşılıklı olarak geri çekmiş, diplomatik ilişkiler de maslahatgüzar seviyesinde yürütülmüştü. İki ülke arasındaki diplomatik kriz ise Haziran 2016’da varılan; 20 Ağustos 2016’da TBMM, 31 Ağustos1016’da da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan anlaşmayla resmen son bulmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.