Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kuzey Kore, Trump yönetimi ile yapacağı zirveyi iptal edebileceğini belirtiyor

The Guardian’da çıkan habere göre, Kuzey Koreli yetkililer ABD ile tek taraflı görüşme sürdürmenin Kuzey Kore’nin çıkarına olmadığını belirtiyor. Ayrıca Kuzey Kore, ABD’yi bölgede askeri tatbikatlar yürütmesinden ötürü de uyardı.

Kuzey Kore, Güney Kore ile yaptığı görüşmeleri bölgede ABD ve Güney Kore tarafından gerçekleştirilen askeri tatbikatlar sebebiyle sona erdirdi ve eğer ABD nükleer taleplerinde ısrar ederse Trump ile planlanan görüşmeden de çekileceğini açıkladı.

Kuzey Kore devlet ajansının Dışişleri Bakanlığı’na dayandırdığı açıklamaya göre, Kuzey Koreli yetkililer Donald Trump selefi Barack Obama gibi davrandığı ölçüde ‘başarısız bir başkan’ olarak kalacaktır denildi. Aynı açıklamada, eğer Trump yönetimi gerçekten ilişkileri ilerletme amacıyla adım atarsa, Kuzey Kore’nin buna olumlu bir cevap içerisinde olacağı belirtildi.

Ajans aracılığıyla yapılan açıklamada aynı zamanda şunlar da belirtildi: “Tek taraflı bir şekilde nükleer programımızdan vazgeçmemiz istenir ve köşeye sıkıştırılmak istenirsek, Trump ile olan görüşmeyi tekrar düşünmek zorunda kalırız”.

Bu açıklama, Güney Kore ile ABD’nin bölgede yapacağı ortak bir askeri tatbikat (Max Thunder tatbikatı) sonrası geldi. Bu askeri tatbikat sonrası Kuzey Kore, Güney Kore ile yaptığı görüşmeleri de kesti.

Pyongyang bu tatbikatları saldırgan olarak nitelerken, ABD ve Güney Kore yönetimleri ise tatbikatların savunma amaçlı olduğunda ısrar ediyorlar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.