Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barış Atay serbest bırakıldı

Tiyatrocu Barış Atay, sabah saatlerinde evinden gözaltına alınmış, Emniyet ifadelerinin ardından savcılığa sevk edilmişti. Savcılığın aldığı karar doğrultusunda Atay’ın gözaltı süresi 1 gün daha uzatıldı. Daha sonra gece geç saatlerde serbest bırakıldı.

Barış Atay attığı iki tweet nedeniyle Çağlayan Adliyesi’ndeki savcılığa sevk edildi. Hakkındaki suçlama ise ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’.

Gözaltı süresi 24 saat uzatılırken, Savcı Atay’ın telefonunu incelemek üzere emniyete teslim etti. Avukat Efkan Bolaç, Atay’ın geceyi emniyette geçireceğini söyledi. Ancak gece geç saatlerde Atay serbest bırakıldı.

Bolaç,  Barış Atay’ın gözaltına alınma sürecini Medyascope.tv’ye anlatmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.