Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkan Saylan’ın 20 yıl önce Gülen Cemaati’ni deşifre edip Türkiye’yi uyardığı konuşması

Fethullah Gülen’in “devleti zaman içinde ele geçirmek” ile ilgili vaazının medyaya yansımasının ardından 19 Haziran 1999’da Ali Kırca’nın sunduğu Siyaset Meydanı’nda Prof. Dr. Türkan Saylan, Fethullah Gülen ve cemaatiyle ilgili önemli tespit ve uyarılarda bulunmuştu. Saylan, Cemaat’in çocukluktan itibaren beyin yıkayarak nasıl devlet kadrolarına, eğitime, askeri kadrolara sızdığını ve kimliklerini nasıl gizlediklerini anlatmıştı. Konuşmasının sonunda “Bu konuşmamın sonunda benim de başıma ne gelecek bilinmez” diyen Saylan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği başkanıyken 13 Nisan 2009’da Ergenekon Operasyonu dahilinde oturduğu ev ve başkanlık ettiği ÇYDD’nin çeşitli merkezlerinde aramalar yapılmış, derneğin bazı yöneticileri gözaltına alınmış, birçok bilgisayara ve belgeye el konulmuştu. Saylan, operasyondan kısa bir süre sonra, 18 Mayıs 2009’da vefat etmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.