Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Abramoviç vizesi yenilenmediği için Chelsea’nin FA Cup finalini izleyemedi

Premier Lig’in önemli kulüplerinden biri olan Chelsea’nin sahibi Rus milyarder Roman Abramoviç’in İngiltere vizesinin dolması üzerine, vize yenileme işlemleri sırasında aksilikler yaşadığı iddia edildi. Rusya-İngiltere arasında yaşanan diplomatik gerginlikler sonucu olduğu düşünülen durum yüzünden, Abramoviç geçen hafta içinde oynanan Chelsea’nin Manchester United’ı 1-0 yendiği FA Cup final maçını izleyemedi.

Moskova – Londra ilişkileri, eski Rus casus Skripal’in İngiltere’de zehirlenmesinin ardından, tarihinin en gergin noktalarından birine gerilemişti.

Roman Abramoviç, 9,3 milyar sterlinlik servetiyle İngilterenin en zengin 13. kişisi. 2003 yılında Premier lig takımı Chelsea’yi satın alan Rus vatandaşı Abramoviç’in İngiltere’de girişimci vizesi bulunuyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.