Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Film yapımcısı ve mekan işletmecisi Aliye Turagay hayatını kaybetti

Aliye Turagay, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünü bitirdi. Sinema sektöründe prodüktör ve yönetmen yardımcısı olarak yer almasının yanında 1979 yapımı “Hazal” ve 1981 yapımı “Deli Kan” filmlerinde de oyuncu olarak rol aldı. Sinemanın ardından gastronomi ve eğlence sektörüne yönelen Turagay, her birine “başka bir dünyayı ve bakışı temsil ettiğine” inandığı kuş isimlerini verdiği ve kendi dönemlerinin en iyileri arasında gösterilen 8 İstanbul, Bird, Flamingo, Fenix gibi mekanların işletmeciliğini üstlendi.

Turagay son olarak Bebek Baylan Pastanesi’nin işletmeciliğini yürütüyordu. Hayvan sevgisi ve sokak hayvanlarına düşkünlüğü ile bilinen Aliye Turagay, 19 Mayıs Cumartesi günü hayatını kaybetti.

Turagay’ın cenazesi 22 Mayıs Salı günü öğle namazını müteakip Bebek Camii’nden kaldırılacak.  Turagay’ın ailesi, cenazeye çelenk gönderilmesi yerine hayvan barınaklarına bağış yapılması ricasında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.