Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Venezüela’da tartışmalı başkanlık seçimlerinin galibi: Nicolas Maduro

Venezüela’da yapılan başkanlık seçimlerinde Nicolas Maduro resmi sonuçlara göre oyların yüzde 67.7’sini alarak bir kez daha başkan seçildi. Maduro’nun rakibi Henri Falcon ise seçim sonucunu tanımadıklarını dile getirdi.

Maduro böylece yedi yıl daha ülkeyi yönetme gücünü elde etti. Maduro’nun rakibi Henri Falcon ise sonuçları ve seçim sürecini tanımadığını belirtip, aralık ayında başkanlık seçimlerinin yeniden yapılması gerektiğini belirtti. Evanjelik bir papaz olan üçüncü aday Javier Bertucci ise seçimin yenilenmesi talebinden memnuniyetini ifade etti.

15 milyon seçmenin seçimde oy kullanması gerekiyordu ancak seçimler öncesinde Maduro yönetimi muhaliflerin blok olarak yarışa girmesini engellediği için muhalifler boykot çağrısında bulunmuştu. Boykotun etkili olduğu ve sandığa gitme oranının yüzde 46’ya düştüğünün altı çizildi. 2013 yılında yapılan başkanlık seçimlerinde ise bu oran yüzde 80’di.

Öte yandan, seçim komitesi Maduro’nun 5,8 milyon vatandaşın oyunu aldığını belirtirken, rakibi Henri Falcon’un 1,8 milyon oy aldığını açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.