Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Doları Japonya piyasalarından gelen satışlarla 4,80 ₺’in üstüne çıkarak rekor tazeledi

Türk lirasının güçlü para birimleri karşısında düşüşü devam ederken, gece 4.80 düzeyinin üzerine çıkarak rekor tazeleyen parite daha sonra 4.78 düzeylerine geriledi.

$/₺ kuru, Asya piyasasının açılmasının hemen ardından Japonya’daki yatırımcılardan gelen satışların etkisiyle 4.80’i geçerek, tüm zamanların en yüksek düzeyine ulaştı.

Ekran Resmi 2018-05-23 09.11.55

Reuters Haber Ajansı’na göre, parite günün ilk saatlerinde en yüksek 4.8450’yi gördü. Böylece, lira, dolar karşısında dünkü kapanış düzeylerine göre yüzde 2’nin üzerinde bir değer kaybıyla güne başladı.

ABD Doları’nın önemli piyasa paraları karşısındaki yükselişini sürdürmesi gelişen piyasa paraları üzerindeki baskıyı artırıyor. Erken seçim öncesi siyasi belirsizlik ve Merkez Bankası’na yönelik faiz artırımı beklentileri kurun yükselişinde etkili oluyor. Türk Lirası yıl başından bu yana yüzde 20.27 düşerek ABD Dolar’ı karşısında Bloomberg tarafından takip edilen -yüzde 23.32 ile Arjantin’in ardından- en fazla düşen ikinci gelişen piyasa parası oldu. Böylece, Türk lirasındaki değer kaybı dünkü kapanış düzeylerine göre yüzde 1,8, yılbaşından bu yana ise yüzde 25 oldu.

bloomberg

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.