Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Dani Rodrik: “Türk Lirası’nın serbest düşüşünü durdurmak için zehirlerden zehir beğenmeliyiz”

Türk Lirası’nın ABD Doları karşısındaki değer kaybı artarken, kur 4,92’nin üzerine çıkarak yeni bir rekor kırdı. TL’nin günlük kaybı yüzde 5’i aşarken yıl başından bu yana değer kaybı yüzde 25’in de üzerine çıktı.

 Çarşamba gününün ilk saatlerinde Dolar/TL kuru, Asya piyasasının açılmasının hemen ardından Japonya’daki bireysel yatırımcılardan gelen satışların etkisiyle 4.80’i geçerek, tüm zamanların en yüksek düzeyine ulaşmıştı.

Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dani Rodrik; Türk Lirası’ndaki kayıpların durması için atılması gereken adımları twitter hesabından “Zehirlerden zehir beğen” diyerek şöyle sıraladı:

Bilim Akademisi Üyesi ve Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refet Gürkaynak ise TL’deki erimeyi yine Twitter hesabından piyasaların Merkez Bankası’ndan hareket beklediğine dikkat çekerek yorumladı. 

Bilim Akademisi Üyesi ve Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Yılmaz da Twitter’dan Merkez Bankası’nın 16 Mayıs’tan bu yana herhangi bir adım atmadığının altını çizdi.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.