Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barselona’ya karşı forma giymek istemeyen İniesta Japonya’da Vissel Kobe’ye transfer oldu

12 yaşından beri top koşturduğu kulübü Barselona ile geçtiğimiz hafta yollarını ayıran İspanyol orta saha oyuncusu Andrés Iniesta, daha önce açıkladığı gibi Barselona ile karşılaşma ihtimali olmayan bir takıma, bir dönem Galatasaray’da da forma giyen Lucas Podolski’nin de forma giydiği Japon Vissel Kobe takımına transfer oldu. Transferi hem İniesta hem de Vissel Kobe takımı twitterdan duyurdu.

https://twitter.com/vissel_kobe/status/999562585346224131

https://twitter.com/andresiniesta8/status/999359516255793153

İneista Japonya’ya ulaşır ulaşmaz Tokyo Dome stadında Vissel Kobe taraftarları ile buluştu:

Barselona kulübü de efsane oyuncusuna yeni kariyerinde başarılar dileyen Japonca bir twit paylaştı:

 

 

Barselona’da oynadığı süre boyunca toplam 675 maça çıkan 1.71 m boyundaki kaptan İniesta, 57 gol attı ve 142 de asist yaptı. 22 yılda 9 La Liga şampiyonluğu, 7 İspanya Süper Kupası, 4 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 3 Süper Kupa, 2 Avrupa Kupası, ve İspanya Milli Takımı ile 2010 Dünya kupasını kazanan İniesta 2012 yılında Avrupa’nın en iyi futbolcusu seçilmişti. İniesta oynadığı genç milli takımlarda da 17 yaş altı ve 19 yaş altı avrupa şampiyonluğu yaşamıştı. Forma giydiği mücadelelerde toplam 61 sarı kart gören Barselona kaptanı hiç kırmızı kart görmeyen ender oyuncular arasında da yer alıyor.

İstatistikler için kaynak: transfermarkt.de

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler