Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’de bir imam 30 yıl önce işlediği cinsel saldırı ve taciz suçlarından hüküm giydi

İngiltere’nin Nottinhamshire kentindeki bir imam, 30 yıl önce işlediği cinsel istismar ve cinsel saldırı suçlarından mahkum oldu. Sneinton’daki Sultan Mescid Camisi’nin imamı 61 yaşındaki Muhammed Aslam Rabani, 1988 yılında, o zaman henüz 11 yaşında olan bir erkek çocuğa cinsel saldırıda bulunmuş, ardından beş yıl boyunca aralıklarla aynı çocuğu istismar ve taciz etmişti. Üç kişiden oluşan jüri, 25 yıl boyunca aynı camide imam olarak görev yapan Rabani’nin suçlu olduğuna hükmetti. Davalı hapis cezasına çarptırılacak.

Üç yıl süren duruşmalarda, bölgedeki Müslüman cemaatin nüfuzlu liderlerinden biri olarak tanınan Rabani aleyhinde tanıklık edenleri cesaretlerinden ötürü kutlayan yargıç, hapis cezasının süresini açıklamayı 31 Mayıs’a bıraktı. Çocukken Rabbani’nin tacizine maruz kalan kişi, 2015 yılında yargıya başvurarak adalet aramıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.