Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TÜSİAD: “Demokratikleşmek için korkularımızı yenmemiz gerekir”

Türkiye Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’nda hükümete mesajlar verdi. TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, ekonomik duruma ilişkin yaptığı değerlendirmede “Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz” dedi.

Erol Bilecik konuşmasında, “Bir an önce ekonomide duyulan güveni tahsis etmeliyiz. Aksi taktirde ekonomimiz sert bir düzeltmeyle karşı karşıya kalacaktır ” uyarısında bulundu.

“Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz önce cetvelin düzgün olması gerekir” diyen Bilecik, demokrasi çağrısı yaptı. Bilecik, “Demokratik devletin temeli özgürlüktür. Demokrasi olmadan reform reform olmadan ilerleme olmaz. Demokratikleşmek için korkularımızı yenmemiz gerekir. Bizim gibi olmayandan bizim gibi düşünmeyenden korkmayı bırakmalıyız” dedi.

Özilhan:”İfade özgürlüğünün olmadığı yerde demokratik standartlardan söz edilemez” 

TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan döviz kurundaki yükselişe ilişkin Merkez Bankası’nın faiz artırarak müdahale etmesinin piyasaları bir nebze rahatlattığını söyledi.

Özilhan da konuşmasında demokrasi çağrısı yaptı:

“İfade özgürlüğünün olmadığı bir yerde demokratik standartlardan söz edilemez. Türkiye ceza evindeki akademisyenlerle medya alanında yapılan kısıtlamalarla anılan bir ülke olmamalıdır” dedi.

Özilhan ekonomide birikmiş sorunların çözümünün yargıya güveni sağlayacak adımlar atılmadan çözülemeyeceğini de söyledi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.