Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Oscar ödüllü aktör Morgan Freeman de cinsel tacizle suçlanıyor

Oscar Ödülü sahibi Morgan Freeman, sekiz kadın tarafından cinsel taciz ve uygunsuz davranışta bulunmak ile suçlanıyor.

CNN’in Perşembe günü yayınladığı özel haberinde, isimleri gizli tutulan 16 kadın ile yapılan görüşmelere yer verdi. Kadınların sekizi Morgan Freeman tarafından cinsel tacize uğradıklarını, diğer sekizi ise Morgan Freeman’in kendilerine uygunsuz davranışlarda bulunduğunu açıkladı.

Suçlamalar, Morgan Freeman’ın 2017 yılında çektiği “Going in Style” filmi esnasında, bir set asistanının itirafı sonucu ortaya çıktı. Set asistanı, Morgan Freeman’in kendisini çekimler boyunca taciz ettiğini iddia etti.

Haberde, kadınlar yaşanan olayların, Morgan Freeman’in sahibi olduğu prodüksiyon şirketi Revelations Entertainment’ta, beraber çalıştıkları filmlerde ve setlerde gerçekleştiğini söyledi. Şirketin kurucu ortaklarından biri olan  Lori McCreary de suçlamaların odağında bulunan bir diğer isim oldu. Yedi kadın, şirketin ortağı McCreary’i de cinsel taciz suçlamalarına dahil ediyor.

Haberin ortaya çıkmasının ardından, Morgan Freeman “rahatsızlık veya saygısızlık hisseden herkesten özür dilerim. Kadınların kendilerini rahatsız hissetmesi, asla niyetim değildi” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.