Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rus milyarder Roman Abramoviç, İsrail vatandaşı oldu

İngiliz futbol takımı Chealse’nin de sahibi olan Rus milyarder Roman Abramoviç, geçen haftalarda İngiltere vizesi ile ilgili sıkıntılar yaşamış, Chelsea’nin Wembley Stadı’nda Manchester United’ı yendiği Federasyon Kupası finaline katılmamıştı.

İngiliz gazetesi Guardian’ın haberinde, İsrailli yetkililer ile Moskova’da bulunan İsrail Büyükelçiliğinde bir görüşme düzenleyen Abramoviç, yaşadığı vize problemleri yüzünden İsrail vatandaşlığına geçmek istediği iddia edildi. Yahudi asıllı Rus milyarderin, İsrail yasaları uyarınca, yahudilerin İsrail vatandaşı olmasını öngören “Geri Dönüş Yasası” kapsamında, vatandaşlığa geçtiği düşünülüyor. İsrail vatandaşlar, İngiltere vizesi almadan kısa süreli ziyaretlerde bulunabiliyor. Ancak İsrail kimliğinin çalışma ve ticari faaliyetler için yeterliliği ise bilinmiyor.

Servetinin 11,5 milyar dolar olduğu tahmin edilen Abramoviç, uzun süredir İsrail’in başkenti Tel Aviv’e seyahat ediyordu. 2015 yılında, Tel Aviv’de bir otel satın almıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.