Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çavuşoğlu-Pompeo görüşmesi sonrası ortak açıklama: “Menbiç için yol haritası onaylandı”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Washington’da Amerikalı mevkidaşı Mike Pompeo ile görüştü. Çavuoğlu, görüşmenin başarılı geçtiğini, şimdi Suriye’de YPG konusunda Ankara’nın ABD’den somut sonuç beklediğini açıkladı. Dışişleri Bakanı “Kayda değer bir ilerleme sağladımız için çok memnunum. Bizim tarafımızdan PKK/YPG ve FETÖ iki önemli sorun. Bu konularda müttefikimizin yanımızda durmasını umut ediyoruz” dedi.
Dışişleri Bakanlığı da Pompeo-Çavuşoğlu görüşmesinin ardından “İki bakan Menbiç’te güvenlik ve istikrarın sağlanmasını da içerecek bir yol haritasını onaylamıştır” açıklaması yaptı.
ABD Dışişleri Bakanlığı sitesinden yayımlanan ortak açıklamada da yol haritasının onaylandığı teyit edildi. Ortak açıklamada şöyle denildi: “İki Bakan, Suriye konulu Ortak Çalışma Grubunun, Münbiç’te güvenlik ve istikrarın sağlanması için adımların atılmasını da içerecek şekilde, Suriye’de ortak çıkarları ilgilendiren konularda ikili işbirliğimizin geleceğine ilişkin tavsiyelerini değerlendirmiştir. İki Bakan, bu amaç doğrultusunda bir yol haritasını onaylamış ve sahadaki gelişmelerin yakından takip edilmesine ilişkin mutabakatlarını yansıtacak şekilde haritanın uygulanması hususundaki ortak taahhütlerini vurgulamıştır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.