Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kripto para ASKT’nin promosyonu için dünyanın en yüksek dağı Everest’te düzenlenen tırmanış ölümle sonuçlandı

Letonya merkezli sosyal medya platformu ASK.fm, yeni çıkarttığı kripto para ASKT’nin promosyonu için çılgın bir projeye kalkıştı. Üç dağcıyı ve iki Şerpa’yı (yerel kılavuz) Everest’in zirvesine kripto paralarının cüzdanıyla beraber yolladı.

Ask.fm, global mobil iletişim ve sosyal medya platformları arasında küresel çapta büyük oyunculardan biri. Yeni çıkardıkları yan ürün kripto para ASKT ise sanal paralar havuzunda atılım yapmaya çalışıyor.

Üç Ukraynalı profesyonel dağcı ve iki Şerpa ile gerçekleştirilen tırmanışın amacı iki ASKT sanal para cüzdanı ile zirveye çıkmaktı. Cüzdanların ederi ise toplam 100 bin dolardı. Plana göre, cüzdanlardan biri zirveden aşağı indirdikten sonra Ask.fm soru-cevap portalında en değerli içerik üretenlere armağan edilecekti. Bir diğer plan ise ikinci cüzdanı  zirvede sakladıktan sonra tırmanışçıların sanal paranın peşinde hazine avına ve dünyanın en tehlikeli yerlerinden birinde oyuna davet edilmesiydi.

Sloganları: Cesareti olan zirveden cüzdanı kurtarsın

Zirvede fırtınaya yakalanan ekipteki Şerpa’lardan tecrübeli Lam Babu, irtifa sebepli rahatsızlık geçirince yavaşladı. Daha önce üç Everest tırmanışını başarıyla tamamlayan Babu yardım gönderilemeyecek bir yükseklikte bulunuyordu. Detayları henüz kamuoyuna açıklanmayan koşullar sebebiyle üç Ukraynalı tırmanışçı inişlerine devam etti ve hastalanan Şerpa’yı, ikinci Şerpa’nın gözetiminde bırakmak zorunda kaldı.

ASK.fm şirketi, daha sonra ölümü açıklanan Şerpa’yı tecrübesizlikle suçladı ve sorumluluk kabul etmedi. Zirve sonrası yaptıkları açıklamada ölüme değinmeyen şirket, tırmanışı bir başarı olarak niteleyip basın bültenlerinde oldukça neşeli bir üslup kullandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.