Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçili Öğrenciler ilk duruşmada tahliye edildi

Boğaziçi Üniversitesi’nde Afrin Harekatı için lokum dağıtan gruba, ‘katliamın lokumu olmaz’ diyerek   tepki göstermeleri üzerine çıkan olaylar sonucunda gözaltına alınarak tutuklanan 14 öğrencinin tümü, bugün çıktıkları ilk duruşmada tahliye edildi.

İstanbul Çağlayan Adliyesi 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada 14’ü tutuklu 22 öğrenci yargılanıyordu.

Üç aydır tutuklu bulunan öğrenciler, ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasıyla yargılanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bu terörist gençlere bu üniversitelerde okuma hakkını vermeyeceğiz” sözleri üzerine öğrenciler ev, yurt ve kampüs içinde gözaltına alınmışlardı.

Hazırlanan iddianamede: “İslam Araştırmaları Kulübü organizesinde Zeytin Dalı Harekatı’nın başarıyla tamamlanması sonrasında gayet insani duygularla düzenlenen lokum dağıtımı etkinliği sırasında şüphelilerin, barışçıl biçimde etkinlik yapan öğrencilere fiziksel şiddet uygulamaya çalışmaları üzerine soruşturma başlatılmıştır” ifadesi yer aldı.

Öğrencilerin ‘Saray Savaş, Halklar Barış İstiyor’, ‘İşgalin Katliamın Lokumu olmaz’, ‘Savaşa hayır barış hemen şimdi’, sloganları atmaları da iddianamede yer aldı.

Medyascope.tv’den Zeliha Cenkçi ve Zeynep Arduç davayı izledi ve bazı söyleşiler gerçekleştirdi:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.