Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Derin İnternet’te ‘Oxymonster’ olarak bilinen Gal Vallerius uyuşturucu sattığını itiraf etti

İnternetin gizemli arka sokağı olarak bilinen, Türkçe’de derin internet (dark web) olarak adlandırılan alanda “Oxymonster” olarak tanınan İsrail asıllı Fransız vatandaşı Gal Vallerius ABD’ye giderken uyuşturucu sattığını itiraf etti. Derin internet, kontrol edilen alanın dışında siber suçlar için daha uygun bir alan oluşturuyor.

Screen Shot 2017-10-04 at 12.07.19 AM

Vallerius, bir sakal yarışması için geldiği ABD’de yakalandı ve Miami’de çıktığı bir mahkemede “karapara aklama” ve “kontrol altındaki maddelerin dağıtımı”ndan yargılanıyor. Online en büyük ilaç satım platformlarından biri olan Dream Market’te Oxymonster adıyla uyuşturucu sattığını belirten Vallerius mahkemede kipa takıp savunmasını da İbranice yaptı. Mahkeme Vallerius’u işlediği iki ayrı suçtan 20’şer yıl ile yargılamak istiyor. Karar 25 Eylül’de açıklanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.